Rólunk

Tisztelt Olvasó!

Cégünk, a Hód-Mezőgazda Zrt. a térség meghatározó nagyüzeme, mezőgazdasági alaptevékenységgel foglalkozunk. A mindennapokban egyre többen megnézik, hogy a tej, amit isznak, honnan származik, a péksütemény, a hús, amit esznek, biztonságos alapanyagokból készül-e. A hazai tejtermelés közel 1%-a tőlünk származik, s versenyképes sertés- és húsmarha ágazattal, országosan is élvonalbeli tejelő tehenészettel rendelkezünk. Saját állatállományunkat a növénytermesztési ágazat által termesztett és a saját takarmánykeverő üzemben előállított HÓDMIX termékekkel takarmányozzuk.

Elődeink is a több lábon állásban hittek, ezért követjük ezt a mintát a 2004-es privatizáció óta is. Az elmúlt időszakban jelentős beruházások, korszerűsítések történtek minden ágazatban.

A 2013-ban húsz éves Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok kiállítás idején került véletlenül a kezembe egy 50 évvel ezelőtti újság. A Csongrád megyei Hírlap 1963. április 24-i száma adott hírt arról, hogy „nemrég értékelték az ország hibridüzemeinek múlt évi eredményeit. Az értékelés alapján az ország vetőmag feldolgozó üzemei közötti versenyben a vásárhelyi hibridüzem szerezte meg az első helyet.”

A vetőmag integráció azóta is kiemelkedően fontos tevékenységünk, partnereinkkel együtt annyi hibridkukorica vetőmagot állítunk elő, amely Magyarország kukoricatermő területének 25-30 százalékára elegendő. Az Alföldi Tej Kft-nek pedig, mint hazai termelői tulajdonú, exportra is termelő tejfeldolgozónak a legtöbbet termelő tagként szállítunk tejet.

Eredményes működésünk, alapvető fontosságú tevékenységeink, s ezen belül is a vetőmag-utánpótlás, a már meglévő nagy öntözési rendszerek és egyéb beruházásaink mind a hosszú távú gazdálkodást célozzák meg.

Mindannyiunknak sikeres, eredményes gazdálkodást kívánok, üdvözlettel:

Antal Gábor 
vezérigazgató